Mehurčkaste taktilne oznake

Taktilne oznake so narejene iz trpežnega kamna in kompozitnih smol, zaradi česar so izredno trpežne in elastične. Vgradijo se lahko tudi na neravne površine. Protizdrsna izdolbena kvadratasta matrika na naših taktilnih ploščicah poseduje odlične prozdrsne lastnosti in nudi odličen oprijem, ki je še posebej priporočljiv na nagnjenih in mokrih območjih.

Mehurčkaste taktilne oznake se uporabljajo za opozarjanje slepih in slabovidnih oseb na nevarnosti na poti ( stopnice, ovire, spremembe smeri, prehod za pešce, konec železniškega perona …). Vzporedni mehurčkasti vzorec in postavitev ploščic omogočata uporabnikom invalidskih vozičkov nemoten prehod. Glede na povpraševanje vam lahko dobavimo tudi “cik-cak” mehurčkasti vzorec

Prednosti:

  • Zelo obstojne in trpežne – 7x manjša obraba kot pri betonu

  • Privlačen videz

  • Brez dolgotrajnih zapor

  • Brez lomljenja in drobljenja zaradi zmrzali

  • Brez izkopavanja

  • Visoke proti-drsne lastnosti – tudi za nagnjena področja

  • Enostavno rezanje, prilagajanje

  • Stalna elastičnost plošč in lepila

  • Ni zvočnega onesnaževanja

  • Za večino pohodnih površin. Tudi poroznih

Uporaba

Za opozarjanje slepih in slabovidnih na nevarnosti.

Primeri uporabe

Pred stopnicami, prehodi za pešce, konec perona, opozorilo na spremembo smeri …

Primerne površine

Beton, asfalt, keramika …

Barve

Rjavo rumena, rdeča, rumena, siva in ogljena.

Podroben opis

Testi:
Mehurčkaste taktilne oznake morajo prestati stroge kontrole kakovosti za zagotovitev dosledne barve in debeline po vsej površini. Naše taktilne oznake daleč prekašajo protizdrsne standarde. Ker je varnost peščev na prvem mestu, zagotavljajo najvišjo stopnjo protizdrsne zaščite.

Taktilne oznake so narejene iz mešanice trpežnega kamna in kompozitne smole. Pri normalni uporabi zdržijo 7 x dlje kot enakovredne betonske taktilne oznake. Po končanih testiranjih, ki so bila izvedena v prometnem raziskovalnem laboratoriju pri temperaturi 40 °C na taktilnih oznakah ni bilo zaznanih izmerljivih sprememb glede izgube višine plošč.

Montaža:
Taktilne oznake je možno namestiti na obstoječe površine z dvokomponentnim lepilom. Predhodno izkopavanje ni potrebno. Manjše nepravilnosti (luknjice) na površini se lahko zapolnijo z lepilom tako, da pod ploščami ni nobenih lukenj.

Taktilne oznake so enostavne za rezanje in jih je moč prilagajati glede na linije pločnika, in drugih ovir na cesti. Taktilne oznake so dovolj prožne za spopadanje z morebitnimi manjšimi odstopanji podlage.

Montaža je hitra in predstavlja le minimalno oviro za pešce. Taktilne oznake so primerne za betonske, asfaltne in ostale pohodne površine.