Najpogostejše vprašanje, ki ga prejmemo v zvezi z troslojnimi zaščitnimi maskami za enkratno uporabo je kakšna je razlika med navadno higiensko in kirurško masko za enkratno uporabo. Da je zmeda še večja veliko prodajalcev uporablja tudi izraz kirurške za navadne higienske maske. Čeprav je samo oblika ista. Prava kirurška maska je narejena po standardu in se uporablja tudi v medicinske namene, njena izdelava in prodaja pa sta veliko bolj nadzorovani…

Tveganje pri nakupu mask za enkratno uporabo

V času epidemije se je na tržišču pojavilo veliko število mask za enkratno uporabo, in vse obljubljajo najboljšo zaščito. Dejstvo pa je da je, da je med vsemi temi le peščica zares dobrih.

Hitro lahko naletimo na nekvalitetne maske, skozi katere se slabše diha, ali pa se pod masko neznosno potimo. Potem so tukaj takšne, ki jim že ob natikanju odpade elastika in jo lahko takoj zavržemo. Nekatere tudi nimajo prilagodljive kovinske žičke za nos, ki omogoča dobro prileganje. …

Do tega pa prihaja zato, saj navadne higienske maske niso pod takšno kontrolo in tudi ni take odgovornosti. Uvaža in prodaja jih lahko tako rekoč vsak. Zato je lahko nakup mask velika loterija.

Med vsemi higienskimi maskami za enkratno uporabo se najde tudi kakšna svetla izjema. Kot so npr. naše 3- slojne higienske maske. So kvalitetne in enostavne za dihanje. Dolgo smo izbirali, da smo izbrali in vam lahko ponudimo te maske. Želimo, da ste z njimi zadovoljni, saj ponujamo tudi druge izdelke za vašo varnost. In še izredno pomembna stvar. Maske dobite po res izjemni ceni. Maske lahko kupite kliknite tukaj.

Ste se vprašali, kako pa lahko kirurgi celo življenje operirajo v maskah?

Odgovor je kot na dlani – kvaliteta mask. Če je maska zračna in lahko z njo enostavno dihaš potem je sploh ni tak problem nositi. Pa zavedati se morate, da mora maska tudi ščititi, saj lahko kirurg hitro okuži pacienta.

Certificirane kirurške maske

Še boljša kot 3 slojna higienska maska je kirurška maska, katere glavni namen je preprečevanje širjenja kapljic v okolico. Ker je medicinski pripomoček, je proizvedena pod strogim nadzorom in v skladu s standardi ter označena s predpisanimi oznakami. Poleg tega ima odgovorno firmo registrirano v EU. Evropski standard za kirurško masko je EN14683-2019.

Po evropskih standardih je kirurška maska razdeljene na tri tipe. To so tip I, tip II in tip IIR. Med drugim se med seboj razlikujejo glede na učinkovitost bakterijske filtracije. Najnižji standard je tip I, ki mora zadržati najmanj 95% bakterij. Tip II pa najmanj 98%. Kirurška maska tipa IIR ima najvišji standard, saj mora zadržati najmanj 98% bakterij, poleg tega pa ima še tekočinsko zaporo, odporno proti brizganju, za zaščito pred krvjo in drugimi telesnimi tekočinami. Maske tip I se sme uporabljati samo za bolnike in druge osebe, da se zmanjša tveganje za širjenje okužb in ni namenjena zdravstvenim delavcem v operacijskih dvoranah ali drugih zdravstvenih ustanovah s podobnimi zahtevami. Dodatno so maske lahko tudi sterilne.

Naše kirurške maske Tip IIR so narejene v skladu s standardi in imajo vse potrebne oznake. So izjemno kakovostne, enostavne za dihat in prijazne do kože. Nudijo vsaj 98% stopnjo bakterijske filtracije. Dodatno so tudi sterilne, kar ni pogojeno s standardom za IIR, ampak je bonus. Pakirane so v paketu 2 x po 25 kosov tako, da ni potrebno odpreti vseh naenkrat in lahko ostanejo dlje časa nedotaknjene. Maske lahko kupite tukaj.

Glavne prednosti naših kirurških IIR pred našimi higienskimi maskami so:

  • so sterilne in pakirane 2 x 25 kom
  • večja zaščita
  • lažje dihanje
  • tekočinska zapora (R)
  • tudi za medicinsko rabo
  • brez lateksa (za higienske ni podatka)

P.S.

Za koga jaz mislim da je boljša uporaba kirurške maske?

  • Sigurno za vse tiste, ki imate starejše starše. Čeprav je prepustnost le par procentov so le naši starši in razlika v ceni ni tako velika.
  • V podjetjih, kjer je velika možnost okužbe (ni mogoča varnostna razdalja) in bi okužba lahko zelo vplivala na nadaljnjo proizvodnjo
  • Za tiste, ki želite na ustih imeti sterilno masko
  • ali enostavno za tiste, ki želite imeti boljšo masko

Suma sumarom – naše higienske maske so super. Naše kirurške maske IIR pa še bolj super.