Kako izbrati protizdrsne trakove?

Leta 2012/13 je v Angliji imelo 646 000 delavcev delovno nesrečo.231 000 delavcev je bilo zaradi tega več, kot 3 dni odsotni od dela, 175 000 delavcev večkot 7dni. Cca 80% prijavljenih delovnih nesreč v prehranski in industriji pijač je zaradi padcev. 90% od teh je zaradi mokrih ali umazanih površin.

Veliko strank kliče, ko se je že zgodila nesreča. Pade obiskovalec, delavec, stranka … npr. na spolzkih stopnicah. To tudi vedno bolj pogosto prinese odškodninske tožbe, ki so veliko višje kot pa investicija v trakove proti drsenju, ki se gibljejo že pod 1€/m.

Kateri trak proti drsenju izbrati?

Standardni protizdrsni trakovi

Standardni protizdrsni trak je eden izmed najbolj popularnih produktov. Njegove protizdrsne sposobnosti (koficient trenja) presegajo vse zakonske zahteve. Ima plastično osnovo, prevlečeno z izjemno odpornim aluminijevim oksidom in permanentno lepilo.

Kje: Za zunanjo in notranjo uporabo. Kjer hodimo s čevlji.

Gumirani (bolj gladki) protidrsni trakovi (enostavni za čiščenje)

Večino ljudi zavede ime in mislijo, da so to trakovi za zunanjo uporabo. Ime so dobili, ker so na dotik podobni gumi. Unikatna površina je gladka in ne drsi. Primerni so za površine, kjer hodimo bosi ali z lahkimi obuvali, saj niso grobi, da bi si na njih poškodovali kožo, tkanine ali mokra oblačila. Med bolj gladke uvrščamo še prožne, prožne BG, prožne BGL trakove.

Kje: Kjer hodimo bosi ali z lahkimi obuvali. Primerni tudi za živilska varnostna območja.

X-grobi protidrsni trakovi

Je globok, zelo trpežen industrijski proizvod. Idealen za področja, kjer je potrebno preprečiti zamašitev granulacije.

Kje: Za zunanjo in notranjo uporabo. Za blatna, prašna, zasnežena območja.

Prilagodljiv protizdrsni trak – za rebrasti pohodni aluminij

Prilagodljiv material za ta protizdrsni trak je mehka aluminijasta folija, vrhnji del pa je premazan z debelo plastjo aluminijastega oksida – peščenjakom. Ko ga namestite, prevzame značilnosti rebrastega pohodnega aluminija. Ker ni izdelan iz plastike, ima sekundarno lastnost, zaščito pred požarom.

Začasni protizdrsni trakovi

se uporabljajo na površinah, kjer je potrebna začasna nedrsnost in ga je mogoče enostavno odstraniti. Še posebej primerni za poroke, prireditve, koncerte …